HTML

Németországi kiküldetésem

Friss topikok

  • Nagyi51: Péterke!!! Nagyon boldog születésnapot kívánunk Neked!!! Szeretettel: Erzsi nénéd és a többiek. (2011.12.07. 21:55) 25. nap, szerda
  • mizutani: Gracc! Ügyes vagy Petikém! :) (2011.11.29. 22:00) 17. nap, harmadik melósnap
  • mizutani: 8.00 munka és fél óra "ebédszünet"? Az nem hangzik vészesen (2011.11.24. 20:44) 11. nap, Rastatt
  • Nagyi51: Helló Petikém! Jó a szerkód! Tiszta forma1!! Azt a wifit nem tudják neked megcsinálni? Puszi! Andi (2011.11.23. 19:24) 10. nap, Rastatt

Címkék

6. nap, Stuttgart

2011.11.20. 10:57 peterfoth

Ismételtem szép ,és jó napot kívánok minden kedves olvasómnak!

Ma egy kicsit lustálkodtam, és tovább tudtam aludni, mint előző napjaim valamelyikén, köszönhető ezt a tegnapi kirándulásunknak, valamint a vasárnapnak, hogy ma sincs kötött programunk!

Tegnap délelőtt tizedmagammal látogatásunkat tettük németország egyik legnagyobb városába Stuttgartba, méghozzá a leendő, illetve talán most már szóval is kimondható jelenlegi munkahelyünk jóvoltából a Mercedes-múzeumban. Az utat az előző napokban már bemutatott sárga csodával kezdtük, 10 perc után eljutottunk Karlsruhe-ba, ott pedig átszálltunk a másik német csodára az emeletes piros zug-ra!  

Igen, ez még csak Karlsruhe (balra a sárga, jobbra pedig az emeletes piros csoda), bár ez a csarnok a méreteit tekintve is veri a Nyugati pályaudvart is!

 

Miután felszálltunk, utaztunk egy jó órácskát Stuttgartig,közben persze lestünk, és ámultunk a vonatablakból elénk táruló német tájnak, és városoknak a másságán, hogy lám-lám, itt is emberek élnek, de mennyivel másabban, mennyivel pizitívabban!

No ez meg kifejezettem hatalmas méret volt.

A múzeumig -amit odafelé menet egy kicsit körülményesen közelítettünk meg - egy jó másfél órás gyalogtúra előzött meg, bár a lábunk nagyon elfáradt, de a városnézés, és a nagyváros látnivalói kárpótoltam mindannyiunkat.

 

... és a múzeum belülről ...

 

... és hazafelé ...

 

... és a megérdemelt pihenés közben!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magyarul a tegnapi nap fantasztikusan telt, bár kicsit a szervezés miatt sokat gyalogoltunk, és elfáradtunk mint a kutya, de összességében, szavakkal leírhatatlan, kimondhatatlan élményben volt részünk a múzeumba! Bár kicsit drágának tűnnek errefelé a vonatjegyek, kábé egy 5 perces villamosozás olyan 800 forintba került innen Ettlingenből Kalsruhéba, de úgy voltunk vele, hogy talán többször se jutunk el Stuttgartba, meg egyáltalán németosrszágba... így összességében megérte!!!

Ma ettlingeni város nézést tervezünk, estére jelentkezem!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rastatt.blog.hu/api/trackback/id/tr203397658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása