HTML

Németországi kiküldetésem

Friss topikok

  • Nagyi51: Péterke!!! Nagyon boldog születésnapot kívánunk Neked!!! Szeretettel: Erzsi nénéd és a többiek. (2011.12.07. 21:55) 25. nap, szerda
  • mizutani: Gracc! Ügyes vagy Petikém! :) (2011.11.29. 22:00) 17. nap, harmadik melósnap
  • mizutani: 8.00 munka és fél óra "ebédszünet"? Az nem hangzik vészesen (2011.11.24. 20:44) 11. nap, Rastatt
  • Nagyi51: Helló Petikém! Jó a szerkód! Tiszta forma1!! Azt a wifit nem tudják neked megcsinálni? Puszi! Andi (2011.11.23. 19:24) 10. nap, Rastatt

Címkék

31. nap, kedd

2011.12.13. 19:51 peterfoth

Szia Kedves Olvasóm!

 

... mai nap ...

Ez a napom is eltelt szerencsésen, majdnem ugyanúgy mint a többi, de egy kicsit mégis másképpen,de erről "a meló" címszó alatt majd lentebb. Mai napom is melóval kezdődött, tartott - a délelőttös műszaknak köszönhetően - fél 3ig, utána Penny,bevásárlás, majd szokásos: tusolás, kajálás és egy kis hirtelen szundi, hogy most itt írhassam a sorokat!

... a meló ...

Bár első ránézésre az a napom könnyebbnek tűnt mint az eddigi többi,de utólag bevallva ez izzasztott meg a legjobban, és ez adta fel a leckét, hogy merre is tovább??!! Ma két újabb taktust tanítottak be a német kollégák nekem, szám szerint a 10-dik, és 11-dik munkafolyamatot! A reggeli, jobban mondva reggel 6-tóldélig tartó taktus kihozta a tűrőképességem határát! A hátsó nyitott csomagtartóajtóba kellett bepattintgatni a 15-20 klipszet,meg a karosszéria,és a nyitott ajtó közti szilikonsprével lefújt 2-2 lukon kellett a gégecsőbe bújtatott kábelköteget átdugni! Na ez az egyszerűnek látszó feladat akasztott meg annyira, hogy majdnem azt mondtam, hogy itt hagyom a fenébe az egészet! Aztán délig valahogy odaáig jutottam, hogy ha (felszereltségtől függően:) rövidebb volt a jobboldali kábel, amelyet be kellett pattintgatni,akkor a hátamon folyóvízzel, de sikerült a taktidőn belül befejeznem az autó ezen szerelését, de ha a másfél méteres  kábel jött ... akkor kellett a segítség! Holnap már ezt a feladatot is csinálnom kell, persze egyedül,de majd mint a CBC-nél (központi számítógép vezérlőegységkapcsolótábla a vezető oldalon a kormányoszloptól balra a műszerfalban!), majd reggel szólok a meister-nek, hogy kérek egy segítő kollégát! A másik déltől végezendő betanulandó taktus már megy egyedül is,ott a sebváltó"botot" és a sebváltó tengelyt (elnézést a szakértőktől az elnevezések miatt!) kell beszerelnem,meg kábelt csatlakoztatni rá, itt akkor a legjobb, és a legkevesebb a feladat, amikor az autóautomata váltós :) !!!

... kaja ...

Mai kajám hideg kaja volt,ugyanis tegnap megettem a hétvégi csirkepörkölt (by: Pista-kolléga) maradékot! Sajna ma nem kaptam sztracsatellás joghurtot apennyben, de lehet szerencse is, mert nagyon rászoktam (nehogy elhízzak :) )! Szóval ma szendvics volt a kaja!

... idő ...

Mit is mondhatnék?! Szokásos! Hazafelé eláztunk, esett egy kicsit, mostanra, estére megrohadt nagy szél, vihar kerekedett, de már kezdjük megszokni!

Azt hiszem mára ennyi jutott tőlem-nektek! Holnap megint meló, megint koránkelés!

Otthoniaknak kívánok szép, és jóidőt! Üdvözlet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rastatt.blog.hu/api/trackback/id/tr463461206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása