HTML

Németországi kiküldetésem

Friss topikok

  • Nagyi51: Péterke!!! Nagyon boldog születésnapot kívánunk Neked!!! Szeretettel: Erzsi nénéd és a többiek. (2011.12.07. 21:55) 25. nap, szerda
  • mizutani: Gracc! Ügyes vagy Petikém! :) (2011.11.29. 22:00) 17. nap, harmadik melósnap
  • mizutani: 8.00 munka és fél óra "ebédszünet"? Az nem hangzik vészesen (2011.11.24. 20:44) 11. nap, Rastatt
  • Nagyi51: Helló Petikém! Jó a szerkód! Tiszta forma1!! Azt a wifit nem tudják neked megcsinálni? Puszi! Andi (2011.11.23. 19:24) 10. nap, Rastatt

Címkék

4. nap, Ettlingen

2011.11.17. 18:17 peterfoth

A negyedik napom is majdnem úgy telt el,mint az előző, magyarán német nyelvi oktatással!

Talán annyiban különbözött a dolog a tegnapitól, hogy ma reggel már nem jött elénk a szállodába a német tanár úr (bácsi), hanem a tegnapi szerdai napon együtt legyalogolt (vonatállomásig) ma már egyedül, segítség nélkül kellett elmennünk, és persze mint azt sejthetitek, el is tévedtünk... na jó, nem nagyon, mert csupán egy 20 perces "ismerd meg a várost" sétát tettünk. De azért, szerencsésen, de főleg időben eljutottunk a nyelvoktatóhelyre a város majdnem másik felébe!

A különbség a tegnapi naphoz képest talán annyi, hogy más volt az ebéd! Ma egy gulyásleveshez hasonló valami volt, nem mondom, hogy nemvolt finom,  de az otthonihoz hozzá sem mérhető! A második fogás, valamilyen fasírthoz hasonló húspogácsa volt, valami krumplipüré utánzattal, ami szerintem valami nyesedék hús összedarálmány, valamint porból készült krumplihoz nem hasonlító (íz) püré volt!

Német nyelvoktatás, meg elég kemény, már csak azért is, mert sok-sok évvel ezelőtt voltam kénytelen iskola padban ülni, és őszintén megvallva, a napi 8 óra tanulás talánmár nem nekem való, de beáldozom magam a célérdekében! :) Máskülönben meg jópofa  tanárbácsi, mert ha valamit nem akarunk érteni, akkor olyan szépen elmagyarázza persze németül... körbeírja a nem értett szót, persze az már más kérdés, hogy ebből a körülmagyarázásból ki mennyit ért meg!!??

A szálláshellyel hálisten nincs gond, ma is volt a takarító néni, és ma is kicserélte a törülkéket, meg az ágyneműt is, meg a kukát is kiürítette, meg katunk két uj picike tusfürdőt, meg szappant, így azt sem kellett volna magammal cipelni, mármint a tusfürdőimet!

Sajnos Itt Ettlingenben a reggeli...hajnali város nézésen kívül nem sikerült szétnézni, mert hogy ma  is majdnem sötétedésre értünk vissza szállodába, ilyenkor meg már nincs kedve az embernek hidegbe,meg sötétbe kóborolni, majd talán holnap, vagy a hétvégén, ami totál szabad lesz, nincs hétvégi kötelezettségünk, szabad a szombat vasárnapunk! Talánátugrunk majd a Mercedes-múzeumot megnézni Stuttgartba (80km)!

Azt hiszem mára ennyi!

Holnap friss hírekkel, képekkel újra jelentkezem!

Üdvi!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rastatt.blog.hu/api/trackback/id/tr923390414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása